fbpx

Centerpartiet från Region Stockholm besöker Löparö

Michaela Haga (C) från Region Stockholm besökte Löparö.

En vacker vinterdag som var mer lik våren i Stockholms skärgård, var Centerpartiets Michaela Haga med politiska sekreterare Daniel och Malin på besök till Löparö. 

Intensiva diskussioner ägde rum kring vad som behöver förenklas och förbättras för att kunna förverkliga visionen om en levande hållbar skärgård här på Löparö. 

Skärgårdssamhällena är idag olika, vissa ligger längre ut och har långa distanser där de boende är beroende av skärgårdstrafik. 

Det är mycket regelverk, byråkrati och annat som behöver hanteras när Skärgårdsbyn utvecklas. Några av områdena som berördes var strandskydd, äganderätt, tillgänglighet, bredband, VA och kollektivtrafik till sjöss. Mycket av detta börjar hos kommunen som sedan samverkar med Region Stockholm och övriga myndigheter. 

En inspirationskälla är Svavelsö som är en ö i Österåker kommun med en fast landförbindelse. 

Michaela och hennes kollegor fick många bra uppslag med sig för att fortsätta arbetet med att förbättra villkoren för landsbygden och skärgården.

Vi ser fram emot nästa besök – och istället för en busslass med barnfamiljer kanske det går att ordna en skärgårdsbåt full med intresserade barnfamiljer som kan vara med och diskutera deras behov för att välja skärgården som ställe att bosätta sig på!

Teamet bakom Löparö Skärgårdsby för aktiva dialoger med ledande politiker och tjänstemän när utvecklingen fortsätter. Redan nu har skisser initierats för att skapa hyresrätter i ladugården som planeras i anslutning till Skärgårdsvillorna.

Dela gärna >

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Maila