fbpx

Nu är det fler som flyttar från Stockholm än till. Vi välkomnar alla de barnfamiljer som väljer att flytta till Löparö för att leva i harmoni med djur, natur och hav. Trenden är tydlig när fler väljer att flytta lite längre från tätorterna.

Det är främst högutbildade som väljer att lämna Stockholm. På Löparö finns tillgång till bra skolor, dagmammor och med en närhet till Stockholm, Arlanda och Norrtälje. Samtidigt får du tillgång till skärgården – att kunna fiska, bada, segla, paddla kanot, promenera och ha närhet till levande gårdar. Många drömmer om att skaffa hund eller katt, alla de drömmarna går att förverkliga i Löparö Skärgårdsby.

Här kan du läsa mer om den tydliga trenden:

”Anna Bratt och hennes man Jonathan Alm är uppväxta på Södermalm i Stockholm, men för fem år sedan tog de barnen med sig och flyttade till en gård utanför Norrtälje.

Nu har de höns, får, grisar – och en ilsken bagge. ”

https://www.svt.se/…/de-lamnade-stockholm-for-en-bondgard-p…

”Det har skett ett trendbrott i Stockholm. För första gången på länge är det fler som väljer att flytta från Stockholms län än till länet. Och det är framförallt barnfamiljer som väljer att lämna storstaden för ett annat liv. ”

https://www.svt.se/…/trenden-haller-i-sig-fler-flyttar-fran…

”Bostadsmarknaden och det ökända livspusslet pekas ut som orsaker till att fler väljer att lämna Stockholm än att flytta dit. Det är främst de högutbildade som flyr storstaden.

– Det finns begränsningar i en storstad, säger Emma Lundholm, lektor i kulturgeografi. ”

https://www.svt.se/…/forskaren-om-flykten-fran-stockholm-de…

Dela gärna >

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Maila

Kommentera >>